OTVOREN POZIV ZA UČEŠĆE U MULTIDISIPLINARNOM AUTORSKOM TIMU #ostanitekodkuće

U čuvanju zdravlja i života najbližih, prirodno se okrećemo budućnosti, pa i onome što dolazi poslije ove do sada neviđene situacije. Želimo se nadati najboljem i raditi onako, kako bi se efekti ove krize što prije prevazišli i smanjili.

U tom cilju, projekat Procjena stanja prirode i upravljanja prirodnim resursima Bosne i Hercegovine, nakon pripremljenog KONCEPTA PROCJENE poduzima sljedeći korak, a to je otvaranje  Poziva za učešće u multidisciplinarnom autorskom timu.

Ohrabrujemo eksperte  različitih profila da se prijave na ovaj Poziv, jer autorskim učešćem u  Procjeni :

  1. postajete dio multidisciplinarnog tima Bosne i Hercegovine koji po prvi put  razmatra integralnu procjenu stanja prirode i održivog upravljanja prirodnim resursima u kontekstu interakcije naučnih rezultata i politika upravljanja,
  2. stičete valjane kompetencije i uslove za nominaciju u autorske timove IPBES-a (Međuvladine UN naučno-političke platforme za biodiverzitet i ekosistemske servise), kao ekspert iz oblasti društvenih, prirodnih i drugih navedenih nauka,
  3. stičete mogućnost da, zajedno sa drugim članovima tima, a na temelju stečenih znanja i iskustava objavljujete radove u domaćim i stručnim naučnim časopisima,
  4. učestvujete na 3 petodnevna autorska sastanka tokom trajanja projekta (plaćeni troškovi učešća).

Prvi petodnevni autorski sastanak se planira sredinom mjeseca jula 2020, u odgovarajućem hotelskom smještaju na planini Jahorini.

U prijavi za učešće u timu autora Procjene, potrebno je dostaviti: (1) Curriculum Vitae (2) bibliografiju i (3) listu realizovanih projekata.

Poziv za autorski tim ostaje otvoren do 15. maja 2020. godine. Putem e-maila ćete biti obaviješteni o rezultatima prijave i daljem procesu implementacije projekta.

Ljubazno Vas pozivamo da, ukoliko želite dati svoj autorski doprinos pripremi Procjene, prijavu sa navedenim dokumentima pošaljete na adrese kontakt@procjenaprirode.ba, ena_simic@yahoo.co.uk i/ili sebarudanovic@gmail.com.

Ostanite kod kuće!