Otvoren Drugi poziv za učešće u Multidisciplinarnom autorskom timu i poziv za recenzente

Projekat Procjena stanja prirode i upravljanja prirodnim resursima u Bosni i Hercegovini (PSP BiH) otvara Drugi poziv za sve zainteresirane eksperte za učešće i rad u Multidisciplinarnom autorskom timu i poziv za recenzente.

Nakon godinu dana organizovanog zajedničkog rada, izabrani Multidisciplinarni autorski tim je pripremio Prvi nacrt Procjene stanja prirode i upravljanja prirodnim resursima u Bosni i Hercegovini (PSP BiH). Prvi nacrt Procjene trenutno sadrži preko 900 strana teksta, koje predstavljaju veoma dobru osnovu za dalji rad na istoimenom dokumentu i iznalaženje argumentiranih odgovora na postavljena Ključna pitanja.

U cilju postizanja što kompletnije procjene znanja relevantnih za informisano donošenje odluka koje imaju uticaja na prirodu, pozivamo Vas da se priključite Multidisciplinarnom autorskom timu Procjene i na taj način pružite podršku pozitivnim promjenama u očuvanju i održivom upravljanju prirodom u Bosni i Hercegovini.

Također pozivamo zainteresirane stručnjake da se prijave za poziciju recenzenata za pojedina poglavlja Procjene. Zadatak recenzenta je da, uz aktivnu saradnju sa koordinatorima poglavlja, doprinese jasnom i fokusiranom sadržaju određenog poglavlja i odgovoru na relevantno Ključno pitanje postavljeno u Konceptu Procjene.

U očekivanju Vaše prijave, želimo Vam dobrodošlicu u Multidisciplinarni autorski tim.